gif
logo

Saicaf priča

SAICAF – PASSION FOR COFFEE

 

“SAICAF” priča počinje još daleke 1932. godine u Bariju kada izvesni advokat Benjamino Cipparoli osniva u istom gradu kompaniju koju naziva Socijeta Anonima Industrija Caffe.

img1
slika sajt
img2

U tom trenutku iza sebe je imao brata sa kojim je vodio bar u centru Barija na Piazza Carabellese. U prvih 15 godina kompanija je pržila kafu za sopstvene potrebe, ali kako je posao rastao, potražnja za kafom se javila i na južnoj i severnoj strani Barija gde su “SAICAF” barovi postajali kultna mesta. Posao je tako brzo rastao da je 1962 godine izgrađena nova fabrika u Via Amendola gde se i danas nalazi. Sama fabrika se prostire na 10.000 kvadratnih metara, što je dovoljno mesta za prvu automatsku mašinu u Italiji kod ove vrste posla.

Godine 1958. Gospodin Cipparoli se penzionisao, a upravljanje kompanijom je poverio gospodinu Antonio Lorusso, koji je oženio njegovu ćerku jedinicu.

Od rodjenja kompanije, sve teče razvojno. Miris pržene kafe iz Barija, grada sa ukusom i dobrim humorom, očiglednog kontinuiteta i situacija, svet menja. Svet SAICAF je napravljen od inovacija i istraživanja, u cilju poboljšanja proizvoda i usluga, gde tradicija i poreklo nikada ne umiru.

Evolucija kompanije nije napravila pauzu u inovativnosti, već je osluškivala tržište i vrlo brzo proizvela i pakovanje u konzervi od čak 3 kg  espreso kafe.

Stvorene mešavine u to vreme bile su veoma cenjene. Vremenom kako se tržište razvija, stvarali su se novi različiti ukusi, prilagodjeni novim trendovima svetskih poteba.

Danas u vodjstvu kompanije učestvuje i sestra gospodina Antonia Lorussa, kao i njegov sin Leonardo Lorusso. On je doprineo razvoju SAICAFE u Bariju sa novom idejom u stvaranju takozvane Asocijacije Don Leonardo Lorusso, koja predstavlja centar za obuku i takmičenje u pravljenju espreso kafe. (više o tome možete pogledati na fb stracini…..)