gif
logo

Tax Free razvoj

INVESTICIONI RAZVOJ

2002.godina – osnivanje preduzeća sa svim investicionim ulaganjima u osnovna sredstva. Prvi i jedan od najtežih zadataka odabir dva različita ukusa kafe – Saicaf Bar  i Saicaf Oro – sa kojim bi se najbolje predstavili tržištu.
Uspeli smo da odaberemo prave ukuse kao kamen temeljac za naš dalji razvoj.

2003.godina – s obzirom da smo imali godinu dana poslovanja iza sebe uvezli smo još dva različita ukusa kafe, a pre svega jer je tržište to od nas zahtevalo, a naš cilj je bio da pratimo trendove i možda ispunimo iste. Tako smo uvezli SAICAF espreso kafu bez kofeina, ali i ukus Saicaf Nuevo Grani.

2004. godina – ostaće obeležena po osnivanju distributivnog centra u Vojvodini, tačnije u Novom Sadu (Sremskoj kamenici), koji je i danas najbitniji za razvoj Saicafe u severnom delu Srbije.
Danas iza nas ostaju godine dobre poslovne saradnje, komunikacijie, organizacije, razvoja, ali i godine prijateljstva.

2005. godina – donela je poslovni uspeh koji se ogleda u uvozu još jednog ukusa kafe SAICAF TOP QUALITY.  Tržište je bilo bogatije za još jedan ukus jer je samo to zahtevalo i tražilo. Medjutim iste godine je otvoren još jedan distributivni centar ali ovoga puta na jugu Srbije kako bi Saicaf-a bila što pristupačnija svakom od potrošača.

2006. godina –  bila je posvećena učvršćivanju brenda Saicaf na tržištu i dobrog pozicioniranja.  Mnogobrojne promocije kafe su vršene u saradnji sa tadašnjim kupcima kako bi se na poseban, direktan način ispitalo tržište.

U 2007.godini je stavljen pečat na prethodim marketingškim aktivnostima, učestovovanjem na Medjunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu, gde smo promovisali  ukus Saicaf espreso kafe Aniversary edition – koji je posebno proizveden u čast postojanja 70 godina od osnivanja fabrike espreso kafe Saicaf u Italiji. Naši ino-dobavljači su nas posetili i dali nam podršku u daljem razvoju našeg poslovanja.
Iste godine, ostvarili smo i uspešnu poslovnu saradnju sa proizvodjačem espreso aparata GAGGIA, sa kojima i danas poslujemo kao jedini uvoznici njihovih profesionalnih aparata za espreso kafu.

taxfree-razvoj1 taxfree-razvoj2

2008. godina – razvija se poslovanje sa još jednim distributivnim centrom, ovoga puta u Čačku. Naš poslovni partner je prvo postao naš potrošač, a zatim kako je bio zadovoljan ukusom i kvalitetom espreso kafe Saicaf, uspeo je da svoje sugradjane privuče i navikne na novi ukus. Rezultat svega je razvoj distributivnog centra i širenje poslovanja kroz isti.

2009. godina  – u saradnji sa već mnogobrojnim kupcima, ukazala se potreba za proširenjem tržišta na nešto malo drugačiju vrstu kafe. Zahtevali su od nas da se potrudimo da Saicaf espreso kafa bude dostupna i malim potrošačima odnosno da je mogu konzumirati i kod kuce ili u kancelariji. Ispunili smo zadatak i uvezli aparate za espreso kafu tzv podove (cialde).

2010.godina – Konstantna ulaganja u ugostiteljsku opremu, srevis, osnovna sredstva, marketing….kako bi se kvalitet poslovanja održao odnosno podigao na viši nivo. Da bi svet o postojanju Saicaf espreso kafe uvek bila prisutna bili smo marketingška podrška poslovnim saradnicima na sajmu ugostiteljstva  koji se održavao u BelExpoCentru u Beogradu.
Iskoristićemo priliku da spomenemo da smo posećivali sajam espreso kafe u Trstu i Milanu, gde su naši ino-dobavljači bili izlagači, ali gde smo se trudili da vidimo šta je to novo što je dostupno na tržištu kafe u svetu i šta bi bilo interesantno za naš dalji razvoj.

2011.godina – Nakon prethodnih godina razvoja poslovanja, i dalje se razvijamo a ovoga puta u saradnji sa novim ino-dobavljačem espreso aparata – Astoriom.
Medjutim ova godina je godina uvoza i predstavljanja novog proizvoda u našem asortimanu. Proizvod je bio vezan sa kafom ali nije kafa, vec bismo ga nazvali ledeni šejk sa espreso kafom – Saicaf La Crema, dostupan je bio samo u letnjoj sezoni zbog svog ledenog osvežavajućeg ukusa.

2012. godina – godina obeležavanja deset godina od osnivanja i postojanja preduzeća Tax Free doo, ali i razvoja brenda SAICAF.
Uspehu možemo pripisati i osnivanje još jednog distributivnog centra u Paraćinu.
Sa otvaranjem novog distributivnog centra stvorila se potreba za drugačijim ukusom espreso kafe – te da bismo isti zadovoljili uvezli smo novi ukus iz linije Saicaf – San paolo super crema.
Učestvovanje na festivalu kafe i čaja u tržnom centru Delta City.

 

taxfree-razvoj3

 

2013. godina – saradnja sa domaćim proizvodjačem tople čokolade, gde smo u našu paletu proizvoda dodali nešto sasvim novo odnosno drugačije od kafe a opet vrlo dobro poznat i tražen ukus čokolade.

2014. godina – obnavljamo osnovna sredstva, ulažemo u servis i održavanje ugostiteljske opreme. Uvek se trudimo da zadovoljimo potrebe postojećih ali i novih kupaca i zato uvozimo još jedan ukus kafe Saicaf Anyversary Rosso.

2015. godina – nešto novo smo uradili samo za nas odnosno da bismo zadovoljili naše potrebe radnog okruženja preselili smo se u novi poslovni prostor. Sa novim okruženjem otvorili su se novi pogledi u trendu espreso kafe – stvaranje takozvanog trening centra za bariste u okviru naših poslovnih prostorija. To nam je zadatak i izazov koji ćemo nadamo se realizovati u poslovnoj 2016.godini a Vama će biti omogućeno da o svemu tome saznate više na našim daljim stranicama u okviru sajta.

Hvala Vam na pažnji!